Artist & Event

Vi bokar och förmedlar artister och sätter upp det arrangemang ni behöver.

Vi har ett stort nätverk av musiker, komiker, konferencierer, talare, m.m.

Behöver ni erfaren professionell personal till era event? Vi har dom här.

Har bilden en YouTube logga,

klicka på den för att se mer av artisten

Robert Gustafsson - skådespelare och komiker som har utsetts till Världens roligaste man av svenska folket i SVT:s program Folktoppen. Som liten ville Robert Gustafsson bli skrothandlare, men ödet ville annorlunda. Hans eget mod och nyfikenhet gjorde att han "öppnade dörrar som andra trodde var stängda" och på så sätt öppnade sig helt andra möjligheter och han gjorde vissa avgörande vägval.


Roberts föreläsning Från vaggan till deadline handlar om att våga! Och att tro på sig själv! Att våga öppna dörrar som verkar stängda, och att framför allt - våga se vad som finns bakom dörren! Gå igenom den och se vad som väntar på andra sidan.

Denna föreläsning är humoristisk, inspirerande, entusiasmerade och till viss del utmanar den sin publik att fundera på sin egen tillvaro.


År 2004 vann Robert en Guldbagge för Bästa manliga huvudroll för sin enastående rollprestation i ”Fyra nyanser av brunt”. Robert har blivit hyllad över hela världen för sin fantastiska rollprestation som ”Allan Karlsson” i Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (filmen är den största svenska succén någonsin och har sålts till 52 länder). För den rollen blev han även nominerad till Guldbagge för Bästa manliga huvudroll.


Arvingarna är ett svenskt dansband från Partille utanför Göteborg som bildades 1989 och som deltagit i den svenska Melodifestivalen fyra gånger -1993, 1995, 1999, och 2002. De framförde 1993 bidraget Eloise, som vann, och fick därmed representera Sverige i Eurovision Song Contest 1993, där bidraget slutade på sjunde plats.


Arvingarna har fått en Grammis för albumet Coola killar och haft 20 låtar på Svensktoppen. Arvingarnas repertoar spänner sig från Dansband via pop till rock.


Namnet på gruppen anspelar på att gruppmedlemmarna har föräldrar som spelat i dansband, i Streaplers och Flamingokvintetten.


Anna Christoffersson är sångerska, musiker, prisbelönad kompositör och en av Sveriges mest uppskattade jazz- och soulartister. Sedan debuten 2006 har hon släppt fyra kritikerrosade album, bl.a. två Grammisnominerade duosamarbeten med Steve Dobrogosz och solodebuten ”One”. Hon har också gästat på album inom gospel, hiphop, folkmusik m.m.   


Anna har turnerat i tre världsdelar, och framträtt på allt från klubbspelningar till festivaler, radio, TV, kyrkor, arenor, events och högtidliga officiella konserter.

1998 medverkade Nanne i Melodifestivalen med "Avundsjuk" och den blev också starten på hennes solo-karriär. Det var första gången någonsin som Nanne arbetade som soloartist. Med undantag av "Kvarnen" och "Råttfångarn från Hameln" var det här också första gången som hon skrev sitt låtmaterial själv som släpptes på cd.

"Avundsjuk" låg länge på både Tracks, Svensktoppen och singellistan och den uppföljande singeln "Vem som Helst" låg på Svensktoppen i över 17 veckor, där f.ö. de allra flesta av hennes singlar har gått in. Albumet "Circus Homo Sapiens" som släpptes 1998, placerade sig på albumlistan och fick topprecensioner.


Ända sedan dess har Nanne haft ett rasande arbetstempo och oavbrutet rest runt och uppträtt på scener runtom i landet. "Svarta Änkan" som var den första singeln som släpptes från hennes andra solo-album "Alla Mina Ansikten" (2000), gick snabbt in på Svensktoppen och vann dessutom OGAESC's egna inofficiella melodifestival, som drivs av melodifestivalsfans i hela världen. Detta blev Sveriges första vinst någonsin.


34 singlar, 10 album och ytterligare några låtar som enbart har släppts på compilation-skivor, har Nanne sammanlagt bakom sig sedan 1985 till dags dato och 11 singlar och 2 album har hon släppt som solo-artist.

Rasmus Gozzi har skapat musik i sin dator sedan han var i femton. Rasmus har hållit på med musik under hela uppväxten, under grundskoletiden spelade han piano men i gymnasiet lärde en kompis honom hur man använder sig av musikprogram i datorn. Sedan började han skapa egen musik hemma i sovrummet.


Idag är Rasmus musik väl spelad på Spotify, varje låt och video han släpper blir viral och får stor spridning.


Rasmus samarbetar med andra artister som Dogge Doggelito, Louise Andersson Bodin, Sandra Reiche.

 

Rasmus är en omtyckt DJ som får fart på partyt och dansgolvet att svänga.

André Wickström är en finlandssvensk skådespelare och komiker. André Wickström gjorde sin första stand up show år 1995 och firade på hösten 2010 sin 15-åriga komikerkarriär genom att roastas av andra komiker.


André har sedan 2001 gästat och lett såväl finska som svenska TV-program samt medverkat i långfilmer. I Sverige har han blivit känd genom bland annat Veckans Nyheter, Parlamentet, Stockholm Live och Solsidan.


André har många järn i elden: han har skrivit en bok om stand up-komik, gett ut två dvd:n, han uppträder både i Finland och i Sverige, men också i Norge, Danmark, Estland, Irland på Island och till och med i New York och han medverkar i tv program i såväl Finland som Sverige.


Hösten 2015 firade André sin 20-åriga karriär med nya soloshowen "20 år stand up" på Esbo Stadsteater.


Douglas Jonathan Alexander León, känd under artistnamnet Dogge Doggelito, född och uppvuxen i Botkyrka kommun, Stockholms län, är en svensk musiker, skådespelare samt tidigare medlem och frontfigur i hip-hopgruppen The Latin Kings.


Dogge håller både föreläsningar och uppträder som artist. Dogge blandar gärna en föreläsning med musikupträdande där även publiken engageras och blir en del av showen. Baserat på hans egna upp och nergångar i livet inspirerar Dogge barn, ungdomar och vuxna att finna styrkan i sitt vardagliga liv.


Redan som ung i ”The Latin Kings” uppmärksammades Dogge för sin tuffa, energiska och ärliga attityd. Han skrev raptexter med en relevans som engagerade människor oavsett samhällsklass. Med hjälp av unika beats återspeglades livet och kampen i förorten. Som soloartist breddade Dogge sitt musikaliska uttryck ytterligare och steg in i andra rytmer såsom reggaeton och salsaton.

 


Nina Söderquist har kallats Sveriges och Londons musikaldrottning och lovordats av världspress för sina framgångar i Londons West End. Turnerat med Björn Skifs och BADROCK, Rockat arenor världen runt med flera QUEEN turnéer.


Nina Söderquist har utstrålning som berör, en otrolig bredd som artist, humor och en röst av världsklass.


Nina har bott och arbetat över hela världen och med sina 20 år i branschen är hon långt ifrån någon nykomling. Hon började som entertainer på Sunwing Resort Mallorca, fortsatte med dansband, soul, jazz, pop, schlager, metal och coverband för att till slut landa i rockmusiken. Hon har arbetat i showkonceptet Wallmans salonger, spelat fars och varit programledare.

Frida Andersson är artisten som är Vegaprisbelönad, valt sin egen väg och konsekvent hållit fast vid sitt eget unika sound.


Frida är en finlandssvensk singer & songwriter artist från Ekenäs, Finland. Fridas artistresa började hemma i kafébersån, där hon ofta uppträdde tillsammans med sina systrar och sin pappa, trubaduren Bosse Andersson. Det berättas att Frida redan som fyraåring hade meddelat sina föräldrar att hon bestämt skulle bli sångerska som stor – och det blev hon.


Förutom sångerska är Frida Andersson även gitarrist, låtskrivare, utbildad ljudtekniker.


År 2013 medverkade Frida i Bo Kaspers Orkesters julturné under konserterna i Köpenhamn, Helsingfors, Bergen och Stockholm – ett samarbete som publiken högljutt uppskattade.


Odebrand har spelat Live i Thailand, Österrike, Schweitz, Spanien, England och Sverige.

Tillbringade Sommaren 2016 i Port De Soller Mallorca där han spelade 4-5 kvällar i veckan på ett par/tre olika ställen + ett antal privata spelningar.


Odebrand blandar lättsamt skojigt och lite alvarligare snack med egen musik som framförs tillsammans med ”Bosse”, hans loopmaskin som gör att uppträdandet låter som ett helt band och skapas framför och ofta tillsamans med publiken.


Peter Wahlbeck har arbetat med Stand-Up på heltid sedan1989. Peter har showat för allt och alla på små och stora scener, restauranger, båtar, campingplatser, varuhus, hotell osv. Peter har genomfört över 1000 stå-uppframträdanden i Sveriges alla hörn.


Publiken ska åka med på en fantasiresa. Stand Up Comedy är berättarens konstform. Peter jobbar medvetet på att inte vara förutsägbar.

Med en rutin som få ståupp-komiker lovar Peter att ge dig och dina gäster en stunds proffsig underhållning till festen, minglet, middagen eller konferensen.


Teambuilding med Peter Wahlbeck, Den perfekta aktiviteten på en konferens. Väldigt annorlunda, fysisk och rolig. Mycket givande och nyttigt att diskutera ett budskap i bildform samt hur man kommunicerar ett företags idéer och värdegrund, artiklar och produkter.

Det är rationellt arbete och organisering.

Det är fantasi och brainstorming på hög nivå.

Det är vad varje deltagare gör det till.


Diamond Dogs har synts på Allsång på Skansen (SVT), Sommarkrysset (TV4) och otaliga andra tv-program och har uppträtt inför kunglig publik på både Hamburger Börs och Rival!


Ingen lokal, oavsett storlek och sammanhang är omöjlig att showa i bara publiken dansar och sjunger med och det har Diamond Dogs visat sedan starten efter att ha gjort storslagna shower med både små och stora möjligheter!

Dragshowen har av tradition sett likadan ut i Sverige de senaste 40 åren, men Diamond Dogs levererar en nytänkande, fräsch och välkoreograferad show som andas 2016 och passar perfekt i ALLA sammanhang oavsett storlek.


Diamond Dogs och Peter Englund har många samarbeten med kända artister; Sanna Nielsen, Shirley Clamp, Nanne Grönvall, Maria Montazami, Alcazar, Lili & Susie, Anne-Lie Rydé, Malena Ernman, Sarah Dawn Finer, Suzanne Reuter, Sissela Kyle, Arja Saijonmaa, ja, listan kan göras lång på de som har bidragit till att höja och behålla kvaliteten på Diamond Dogs produktioner.


Peter Englund började 2002 jobba som dragshowartist i Diamond Dogs och har sedan dess jobbat som programledare i tv, sjungit i dansband, gjort musikal på Oscarsteatern, skrivit och producerat musik och shower, skapat kläder till sig själv och många andra på scen och på tv och samtidigt byggt upp Peter Englund Epic Productions (P.E.E.P) till ett koncept som för många i och utanför nöjesbranschen symboliserar kreativitet, frihet och kärlek till skapande utan några egentliga begränsningar för fantasin.


"Jag har jobbat hårt på att släppa mina egna fördomar och begränsande tankar om vad som är kreativt tillåtet och inte tillåtet och vad andra ska tycka.


Peter Englund är en underhållande konferencier som även håller föreläsningar om hans betraktelser från livet och hur det går till bakom kulisserna när dom stora artisterna samlas på samma ställe.


Med en ny, fräsch rockmusik som kan liknas med 80-tals rock och glam försöker Velvet Insane slå stort i världen med sin speciella scenshow samt starka låtar med bra sång och häftiga gitarr riffs.

Velvet Insane från Östersund har lagt Japan, Austrailen och England till turnéhandlingarna – släppt två EP:s och ett fullängdsalbum släpps inom kort.


Nu har Velvet Insane intagit de amerikanska topplistorna. Det jämtländska rockbandet har bland annat klättrat om en stor förebild - David Bowie.

–Det är otroligt stort för oss. Vi kunde inte förstå det när de kontaktade oss från USA och berättade att vi låg etta på flera regionala stationer, och att vi låg på 14:e plats på Most added 200 chart. David Bowie, som är en av mina största förebilder, ligger på 15:e plats. Det går knappt att förstå, meddelar gitarristen Jesper Lindgren.


The Bomps består av fyra stycken killar som älskar rock 'n' roll och spelat i massor med år i olika konstellationer som nu har hittat varandra inom "root-rocken", äntligen! The Bomps spelar "rockabilly/pianorock" som vi kallar det. Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Stray Cats m.m.


Ett band med den rätta och riktiga 50/60-tals feelingen!

Moa Asperö Lind har utbildat i entreprenörskap och hållbar utveckling i Asien och Sverige.

Hon har skapat och lett utbildning och personaldagar i Försvarsmakten, offentlig sektor och i ideella organisationer.


Med utbildning inom pedagogik, drama och projektledning har Moa tillgång till verktyg och insikter om goda relationers vikt i ett framgångsrikt och effektivt ledarskap.


"För mig handlar ledarskap om att se potential, att vara autentisk i sina relationer och att skapa förutsättningar för människor att våga och att växa.

Jag ser stor utveckling hos ledare som både tittar inåt för att öka sin självkännedom och som verkar utåt med tydlighet.

Att skapa öppenhet, synliggöra värderingar och syfte är en nyckel för att få kraft och för att uppnå långsiktiga resultat."


Sofia Jonsson är retorikexpert med fil.kand. i retorik och hon har även läst marknadsföring, improvisationsteater, förhandlingsteknik samt textproduktion för traditionella och sociala medier. Sedan 2010 är hon en uppskattad lärare och föreläsare i kursen Praktisk retorik på Stockholms universitet och hon arbetar även som moderator, konferencier, talskrivare, håller workshops och ger föreläsningar i små och stora sammanhang.


Sofia kan leda din paneldebatt, lotsa din konferens, hålla inspirerande föreläsning och även ge kortare och längre utbildningar (från två timmar till flera dagar) för olika grupper med kundens särskilda behov i fokus. Det går även bra att anlita Sofia för enskild coachning inför ett talaruppdrag samt hjälp med att skriva tal.


”Retorik är kul! Jag har en stark passion för att förmedla detta och ge retorikens verktyg till både nya och erfarna talare. Alla kan hitta sin talarroll och sedan arbeta med stil och uttryckssätt för att bli talaren som får sitt budskap gå hem hos publiken. Att få lära ut retorikfärdigheter och hjälpa personer att utvecklas till trygga talare är det roligaste jag vet.”

Micke Darmell är idag en av Sveriges mest uppskattade och anlitade föreläsare, key note speakers och mötesevangelister. Hans mission är att skapa bättre möten- Sådana möten som du går på på jobbet och möten mellan människor.


Micke är inte en säljare av sina budskap- han är en missionär. Hans föreläsningar präglas av värme, humor och delaktighet och hans närvaro på scen ger trygghet för åhörarna. Hans passion för sina ämnen skapar intresse och inspiration till förändring.


Hjärteämnen; Den ständiga uppkopplingen och digital stress, effektiva möten, härvaro och möteskultur

Ett möte med Colin Moon är alltid lärorikt och underhållande på samma gång. Vid sina föreläsningar talar han gärna om kulturella skillnader i allmänhet och svenskar i synnerhet. Colin delar med sig av hjälpmedel och tips i hur man kan förbättra kommunikation över kulturgränserna. Åhörarna bjuds på ett smörgåsbord av förklaringar, tankeväckande och lätt provocerande tankar och tydliga exempel. Som talare är Colin underhållande och upplyftande. Han blandar humor med exempel från verkligheten och med fakta.


Colin Moon har tidigare utsetts till Årets talare med denna motivering:


Vill ni veta mer om hur vi kan förhöja er Kick-Off eller företagsevent, kontakta oss så går vi igenom både föreläsare, utbildare och underhållning som passar just er.


Vill ni boka Colin Moon för en underhållande och samtidigt utbildande föreläsning ber vi er att kontakta oss på Dipix Artist & Event: artistevent@dipix.se


Copyright © Dipix Film & TV AB - All Rights Reserved