Ge bort fastighet som gåva

Äger du en fastighet eller hus som du funderar på att ge bort i gåva till en familjemedlem eller någon annan som står dig nära? Då ska du se till att försäkra dig rent jurdiskt genom att upprätta ett gåvobrev.?

Vad är gåvobrev?

Ett gåvobrev är en juridisk handling där det framgår att något har givits bort som gåva från en gåvogivare till en gåvotagare. Det kan ibland handla om flera gåvogivare och flera gåvomottagare, till exempel när föräldrar ger bort sitt hus till sina barn. I en gåvobrevshandling kan man också villkora gåvogivandet om det ska vara förskott på arv, om gåvan ska få nyttjas av gåvogivaren eller om lån ska övertas.

Bra onlinetjänst

Det finns mycket information om vad som gäller när en fastiget ska ges bort, men det finns en hemsida som har väldigt bra information och dessutom länk till en online-tjänst där du kan upprätta gåvobrevet på egen hand på bara 10 minuter, utan att du behöver besitta några juridiska förkunskaper. Sidan som heter gåvobrevfastighet.nu hittar du här.

Gåvobrev för alla ändamål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.